Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2021

Ερωτας Μάγος

Διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία:

Ένας πετυχημένος και γοητευτικός άντρας κάνει μια απρόσμενη πρόταση γάμου στη γραμματέα του, με την οποία έχει  τυπική σχέση.  Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά απολύτως ερωτική προσέγγιση μεταξύ τους. 

Η νεαρή γυναίκα προβάλλει αντίσταση στην αρχή,, όμως παρά τη συναισθηματική του ψυχρότητά  τον θέλει όσο τίποτε στον κόσμο. Αποδέχεται λοιπόν την πρότασή του και αρχίζει για τους δυο ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά και μια αδιέξοδη σχέση κυριαρχίας και υποταγής.

Η συμβίωσή τους θα φέρει στην επιφάνεια παλιές ρωγμές, και αναπηρίες, σκοτεινά πάθη και τραυματικές εμπειρίες από το δικό του μυστηριώδες παρελθόν και την περίεργη σχέση του με τον δίδυμο αδελφό του και από το δικό της αγεφύρωτο χάσμα με την ελλειμματική οικογένειά  της.

Oι εύθραυστες ισορροπίες όμως διαταράσσονται  και αλλάζει το σκηνικό. Με την ηρωίδα, να διαχειρίζεται ό,τι την πόνεσε και τη στιγμάτισε, και να  ορίζει πια αυτή τους κανόνες.

…«δείξε μου», του λέει, όπως το είχε πει ακόμα μια φορά, μόνο που τώρα είναι αλλιώς, τώρα πρέπει αυτός να δοκιμαστεί, πρέπει να την κάνει ευτυχισμένη, να της δείξει τα μυστικά του σμιξίματος, να λατρέψει το κορμί της, να είναι αυτός που θα την κάνει γυναίκα. Γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να την κρατήσει.

Η ανάγνωση του βιβλίου γίνεται μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά και αφορμή για προβληματισμό πάνω στα οικογενειακά στεγανά και στις αχαρτογράφητες περιοχές της γυναικείας ταυτότητας.

Δημοσιεύσεις

Παρουσίαση Βιβλίων στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, Άγιος Ονούφριος, Βόλος

«Ερωτας Μάγος» στο Αρχοντικό Ζαφειρίου

Τα βιβλία της, το μυθιστόρημα «Έρωτας Μάγος» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) και τα διηγήματα «Το ξεχορτάριασμα» (εκδόσεις Εντευκτήριο) θα παρουσιάσει στο Βόλο η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 20:00, στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο.

Περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

Η λογοτεχνία, μια διαδικασία μεταμφίεσης – Η Νόρα Πυλόρωφ έρχεται στον Βόλο για την παρουσίαση δύο νέων βιβλίων της

Η Νόρα Πυλόρωφ συστήθηκε στο αναγνωστικό κοινό πριν από αρκετά χρόνια με το «Διαμαντένιο Άλφα» πιστοποιώντας τη συγγραφική της ικανότητα και τη δυνατότητα επικοινωνίας με το αναγνωστικό κοινό. Από τότε έως τώρα έχει «προσφέρει» μυθιστορήματα που αγαπήθηκαν και προσφάτως και συλλογή διηγημάτων. Στον Βόλο έρχεται για την παρουσίαση των βιβλίων της, του μυθιστορήματος «Έρωτας Μάγος» και των διηγημάτων «Το ξεχορτάριασμα», αύριο Δευτέρα 19 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στο Αρχοντικό Ζαφειρίου στον Άγιο Ονούφριο προσκεκλημένη του Πολιτιστικού Κέντρου «Ιωλκός», του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» σε μια ανοικτή για το κοινό εκδήλωση.

Περισσότερα: e-thessalia.gr

Eleftheria

H Nόρα Πυλόρωφ στην «Ε»: «Ο έρωτας είναι πανανθρώπινη κινητήρια δύναμη, αρχή και τέλος»

Η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα “Έρωτας Μάγος” ξετυλίγει στην “Ε” τους λόγους που κυνήγησε ένα θέμα που θα την έβγαζε έξω από τη δύσκολη καθημερινότητα· την αφορμή για να γεννηθεί το πέμπτο κατά σειρά έργο της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”, ένα ερωτικό μυθιστόρημα.

Περισσότερα: Eleftheria.gr

Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Ιούνιος 2023

«Το ταξίδι της συγγραφής, το γυναικείο σύμπαν και ο έρωτας.» Παρουσιάση: «Ερωτας Μάγος» & «Το Ξεχορτάριασμα»

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Νόρα Πυλόρωφ: «Γράφω πάντα υπό ένταση»

Πριν από δεκαεπτά χρόνια ανακάλυψε εντελώς τυχαία και συμπτωματικά ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας και διαπίστωσε ότι αυτό ήταν που ήθελε να κάνει πάντα στη ζωή της. Μέσα από τη συγγραφή ικανοποιεί την ανάγκη της για επικοινωνία αλλά προπάντων ικανοποιεί την ανάγκη της να αφουγκράζεται τον εαυτό της, να μπορεί μέσα στα πλαίσια που αυτό είναι εφικτό να ενδοσκοπείται και να βλέπει μέσω των ηρώων της τι συμβαίνει μέσα σε εκείνη.

Περισσότερα: Tameteora.gr

Bookpress

Νόρα Πυλόρωφ: «Έψαχνα μια έξοδο, έψαχνα μαγεία, λίγο φως»

Συνέντευξη με την πεζογράφο Νόρα Πυλόρωφ με αφορμή τα δύο τελευταία βιβλία της, «Έρωτας μάγος» (εκδ. Ελληνικά Γράμματα) και «Ξεχορτάριασμα»

Περισσότερα: Bookpress.gr

Literature

«Έρωτας Μάγος»: Σχέσεις κυριαρχίας και υποταγής πάνω στις αχαρτογράφητες περιοχές της γυναικείας ταυτότητας

Ένας άντρας νέος, επιτυχημένος, πλούσιος και όμορφος κάνει απροσδόκητα πρόταση γάμου στη γραμματέα του, με την οποία έχει μέχρι τότε μια τυπική επαγγελματική σχέση, χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά απολύτως ερωτική προσέγγιση μεταξύ τους. Η νεαρή γυναίκα προβάλλει αντιστάσεις στην αρχή, όµως παρά τη συναισθηµατική του ψυχρότητα τον βρίσκει ακαταμάχητα ελκυστικό και εντέλει δέχεται. Έτσι, ξεκινά και για τους δυο ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά και μια αδιέξοδη σχέση κυριαρχίας και υποταγής.

Περισσότερα: Literature.gr

Infowoman

Έρωτας Μάγος: Το νέο καθηλωτικό μυθιστόρημα της Νόρας Πυλόρωφ που φωτίζει όψεις του γυναικείου ψυχισμού

Η Νόρα Πυλόρωφ επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα Έρωτας Μάγος από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα! Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα το οποίο γίνεται μια σαγηνευτική περιπέτεια που φωτίζει όψεις του γυναικείου ψυχισμού.

Περισσότερα: Infowoman.gr

Chronographimata

Η Νόρα Πυλόρωφ για το βιβλίο της "Έρωτας Μάγος"

Μια καρδιά που… μισοκρύβεται πίσω από ένα μαγικό σύννεφο, σαν το φεγγάρι που ταξιδεύει σε ένα συννεφιασμένο ουρανό, κόκκινο, φλογερό και παθιασμένο:

Το εξώφυλλο του βιβλίου “Έρωτας Μάγος” της συγγραφέα Νόρας Πυλόρωφ από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα δεν είναι μόνο μια ερωτική ιστορία. Είναι, όπως λέει η συγγραφέας, η περιγραφή ενός αγώνα δυο ανθρώπων με τους δαίμονές τους, ο προσωπικός αγώνας τους να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να τον αναδομήσουν με καινούργια δεδομένα που τα δημιουργεί η έλξη για τον άλλο. Η εσωτερική ελευθερία ως κορυφαίο αγαθό είναι που θα τους οδηγήσει στην πεμπτουσία της συνύπαρξης, δηλαδή στον έρωτα.

Περισσότερα: Chronographimata.gr

Liberal

Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου: «Αρχίζω και όπου με βγάλει. Άλλοι κρατάν το τιμόνι»

«Αγαπώ τους άσχημους, δύσκολους και κακούς, αγαπώ και τους δευτεραγωνιστές. Ίσως γιατί κάποιοι κουβαλάνε κομμάτια μου που θέλω να τα βγάλω από μέσα μου, να απαλλαγώ απ’ αυτά. Λέω εγώ τώρα. Μπορεί και να μην είναι έτσι. Όλοι όμως είναι αγαπητοί, τους κανακεύω, “παιδάκια μου” είναι!»

Περισσότερα: Liberal.gr

Eleftheria Online

Η Νόρα Πυλόρωφ στην «Ε»: «Ο έρωτας είναι παναθρώπινη κινητήρια δύναμη, αχρή και τέλος»

Η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ με αφορμή το νέο της μυθιστόρημα “Έρωτας Μάγος” ξετυλίγει στην “Ε” τους λόγους που κυνήγησε ένα θέμα που θα την έβγαζε έξω από τη δύσκολη καθημερινότητα· την αφορμή για να γεννηθεί το πέμπτο κατά σειρά έργο της, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”, ένα ερωτικό μυθιστόρημα.

Περισσότερα: Εleftheriaonline.gr

Now24

Νόρα Πυλόρωφ: Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη, είναι αρχή και τέλος, ευτυχία και όλεθρος

Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη 

Η Νόρα Πυλόρωφ γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Ινστιτούτο Διερμηνέων-Μεταφραστών του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης γερμανικά, αγγλικά, ιταλικά και οικονομία. Εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας στο Ινστιτούτο Goethe, κυρίως σε τάξεις Ανώτατης Βαθμίδας. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διδασκαλία της μετάφρασης. Μετέφρασε από τα γερμανικά μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές και διηγήματα.

Περισσότερα: Now24.gr

O Αναγνώστης

Ένα ακόμα ερωτικό βιβλίο; (της Κατερίνας Δ. Σχοινά)

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Νόρας Πυλόρωφ «Έρωτας Μάγος» είναι το 5ο κατά σειράν βιβλίο της γνωστής πεζογράφου. Τα παρακειμενικά στοιχεία του βιβλίου (π.χ. τίτλος, εξώφυλλο, κείμενο στο οπισθόφυλλο) παραπέμπουν σε ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, ψηφίδα στη μεγάλη εικόνα της ερωτικής λογοτεχνίας που ανθεί ειδικά στις τάξεις του γυναικείου αναγνωστικού κοινού.

Περισσότερα: Oanagnostis.gr

Ταχυδρόμος Μαγνησίας

Νόρα Πυλόρωφ: Είμαστε η παιδική μας ηλικία

Η γνωστή συγγραφέας ξεφυλλίζει το νέο της βιβλίο «Ερωτας Μάγος»

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως Νόρας Πυλόρωφ με τον τίτλο «Ερωτας Μάγος» από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Το βιβλίο διαπραγματεύεται τη δύναμη του έρωτα, τα τερτίπια του, τις παγίδες που στήνει στους ανθρώπους. Δεν είναι όμως αμιγώς ερωτικό βιβλίο. Μιλά για ανθρώπινες σχέσεις, για το πώς ο τρόπος που μεγαλώσαμε καθορίζει τις κατοπινές μας πράξεις, τις αποφάσεις, πόσο το παρελθόν μας δημιουργεί αδιέξοδα, άλυτα πολλές φορές. Το βιβλίο επικεντρώνεται στην αδυναμία μας να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας, όταν αυτά έχουν επηρεαστεί αρνητικά από οδυνηρές καταστάσεις στο κοντινό και μακρινό παρελθόν και πόσο η αδυναμία αυτή μπορεί να λειτουργεί σαν τροχοπέδη στη σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Η ανάγνωση του βιβλίου γίνεται συναρπαστική περιπέτεια, αλλά και αφορμή για προβληματισμό στις αχαρτογράφητες περιοχές της γυναικείας ταυτότητας. Στον κυριακάτικο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η όμορφη συζήτησή μας με τη συγγραφέα.

 

Περισσότερα: Ταχυδρόμος Μαγνησίας 

Beauty Days by Mary

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ κ. ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ για το βιβλίο τη «ΕΡΩΤΑΣ ΜΑΓΟΣ» από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

1)Συστήστε μας με λίγα λόγια το βιβλία σας. Πότε ξεκινήσατε να το γράφετε; Ποια ήταν η πηγή έμπνευσης του βιβλίου σας και πόσο καιρό σας πήρε για να το τελειώσετε ;

Άρχισα να γράφω το 2004. Εντελώς τυχαία και συμπωματικά.

Ήταν  κομβική η αυτή η στιγμή στη ζωή μου, και το δώρο θεόσταλτο. Μου άνοιξε καινούργια μονοπάτια και μου έδωσε απασχόληση, νόημα και μπούσουλα  στα χρόνια που ακολούθησαν.

Περισσότερα: Beauty Days with a Book

Faretra

Βέροια: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Νόρας Πυλόρωφ "Έρωτας μάγος"- Οι στόχοι της γραφής του και οι συμβολισμοί του

Παρουσιάστηκε απόψε στη Βέροια το 5ο βιβλίο της Νόρας Πυλόρωφ  “Έρωτας μάγος”, εκδόσεις Ελληνικά γράμματα από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλέκο Χατζηκώστα κι από την βιβλιοπώλη και φίλη της συγγραφέως Τασούλα Χριστοδούλου. Η παρουσίαση συνδιοργανώθηκε από το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο κι από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας.

Περισσότερα: Faretra.info

InTownPost

Η συγγραφέας Νόρα Πυλορώφ μιλάει σε α’ πρόσωπο στην Τίνα Πανώριου

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πολύπλοκες, ακόμα πιο δύσκολες όμως είναι οι σχέσεις ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα.

Οι ήρωές μου, ο Θέμης και η Βη, ξεκινάνε και οι δυο μια περίεργη ιστορία με διαφορετικές προϋποθέσεις αλλά και διαφορετικές επιδιώξεις ο καθένας τους. Δεν έχουν όμως συνειδητοποιήσει ότι παίζουν με τη φωτιά.

Κουβαλούν βαριά φορτία από το οικογενειακό τους περιβάλλον, βία, εξαπάτηση, ελλειμματική φροντίδα, μοναξιά. Ο καθένας τους λοιπόν έχει κάποιες προσδοκίες σ’ αυτόν τον περίεργο γάμο. Ο Θέμης νομίζει ότι θα καλύψει τα κενά του και θα λύσει τους κόμπους που τον κρατάνε δεμένο με το παρελθόν αλλά και ότι θα διαφυλάξει τον εαυτό του από τις κακοτοπιές μιας δέσμευσης. Η Βη πάλι νιώθει φοβερή έλξη για τον άντρα της αλλά δεν μπορεί να κουμαντάρει τις δοκιμασίες στις οποίες την υποβάλλει.

Περισσότερα: InTownPost.com

Κουλτουρόσουπα

Η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ μιλά εφ΄ όλης της ύλης στην Κουλτουρόσουπα.

Συνομιλώντας μαζί της θα καταλάβεις ότι πρόκειται για μια κυρία των γραμμάτων που διαθέτει αυτή την παλαιά στόφα των συγγραφέων. Δοσμένη στη λογοτεχνία, με πληθώρα βιβλίων, μας παρουσιάζει τον «Έρωτα Μάγο» της.

Η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ μιλά στην Μιλάντα Σαρικιαχίδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα: Kulturosupa.gr

Vivlio-life

Νόρα Πυλόρωφ: συνέντευξη στην Μαρία Τσακίρη

Στο μυθιστόρημα της Νόρας Πυλόρωφ θα γνωρίσουμε πολλά πρόσωπα -μέλη δυο οικογενειών- με πολλά κοινά, όμως, στοιχεία. Αυτό που θα μας «κρατήσει», ως αναγνώστες είναι η διαπίστωση πως ο «Έρωτας μάγος», θα επικρατήσει ανάμεσα στον Κυρίαρχο έρωτα, τον Εξολοθρευτή έρωτα και τον Ισοπεδωτή έρωτα. Ένα βιβλίο που μιλά για αχαρτογράφητες περιοχές της γυναικείας ταυτότητας σε μια εποχή που, δυστυχώς, συμβαίνουν πολλά στην κοινωνία μας. Όπως λέει στο Vivlio-life η συγγραφέας οι περιοχές αυτές είναι «Η γυναικεία ψυχοσύνθεση, η συναίσθηση της θηλυκότητας και της σεξουαλικότητας της κάθε γυναίκας και προπάντων η συνειδητοποίηση της αξίας της σε μια κοινωνία όπου ένα μεγάλο μέρος του αντρικού πληθυσμού, όπως διαπιστώσαμε το τελευταίο διάστημα, την απαξιώνει με λιγότερο ή περισσότερο ακραίους τρόπους».

Περισσότερα: Vivlio-life.gr

Parallaxi

Η Νόρα Πυλόρωφ γράφει για το νέο της βιβλίο

Η Θεσσαλονικιά συγγραφέας, Νόρα Πυλόρωφ γράφει στην Parallaxi για το νέο της βιβλίο «Έρωτας Μάγος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά γράμματα. Χαρακτηριστικά η συγγραφέας αναφέρει: «Αυτό το βιβλίο, ο “Έρωτας Μάγος” από τις εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα” είχε μια ιδιαιτερότητα. Ήταν δύσκολο να γράψω για έρωτα χωρίς να καταφύγω στα γνωστά κλισέ που συνοδεύουν το θέμα. Οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν, είναι και θα είναι μείζον θέμα. Ουσιαστικά η εποχή που ζούμε είναι η πιο απελευθερωμένη σεξουαλικά περίοδος στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Αλλά και η πιο αμφίσημη και η πιο δύσκολη.»

Περισσότερα: Parallaximag.gr

Eleftheria Online

Έρωτας Μάγος | Νόρα Πυλόρωφ

Από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Ένας πετυχημένος και γοητευτικός άντρας κάνει μια απρόσμενη πρόταση γάμου στη γραμματέα του, με την οποία έχει τυπική σχέση. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά απολύτως ερωτική προσέγγιση μεταξύ τους. Η νεαρή γυναίκα προβάλλει αντίσταση στην αρχή, όμως παρά τη συναισθηματική του ψυχρότητα τον θέλει όσο τίποτε στον κόσμο

Περισσότερα: Eleftheriaonline.gr

Ηχητικά & Βίντεο

Alexia's secrets @alchemy

Η Nora Piloroff-Prokopiou θα μας μιλησει για τα δυο βιβλία της, τον Ερωτα Μάγο και το Ξεχορτάριασμα !

Περισσότερα: Alexia’s secrets @alchemy

Grtimes

Η Ν. Πυλόρωφ για το βιβλίο «Έρωτας Μάγος» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο νέο βιβλίο της «Έρωτας Μάγος» αναφέρθηκε η συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
Πρόκειται για ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και η ανάγνωσή του γίνεται μια σαγηνευτική περιπέτεια που φωτίζει όψεις του γυναικείου ψυχισμού.

Ακούστε όλα όσα είπε η Νόρα Πυλόρωφ στη Μαρία Σαμολαδά:

Περισσότερα: Grtimes.gr

Alli-Apopsi

Νόρα Πυλόρωφ, συγγραφέας: «Θεωρώ ότι η Λογοτεχνία είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί μέσω αυτής μεταμφιεσμένα περνάνε πάρα πολλά μηνύματα στον μέσο άνθρωπο.»

Τηλεφωνική συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Νόρα Πυλόρωφ είχε ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Λόγια σταράτα» στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ την Δευτέρα 13/9.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση της με τη Βέροια διευκρίνισε: «Ο αδελφός του πατέρα μου, Δημήτρης είχε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βέροια για πολλά χρόνια και απ’ ότι ξέρω η συγκεκριμένη περιοχή έχει πάρει και το όνομα του. Έχω κάνει 3 παρουσιάσεις στα προηγούμενα βιβλία στη Βέροια με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία και έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απ’ αυτήν, είναι πολύ ζεστό το κοινό της.»

Περισσότερα: Alli-apopsi.gr

ΕΡΤ

“Σε Πρώτο Πρόσωπο στο Δεύτερο Πρόγραμμα”

Δημοτική τηλεόραση Ορεστιάδας

Έρωτας Μάγος"... κινητήριος δύναμη, από αυτόν αρχίζουν όλα και τελειώνουν όλα... Νόρα Πυλόρωφ

Pliroforiodotis Imathias

Νόρα Πυλόρωφ: Έρωτας Μάγος - Παρουσίαση του βιβλίου

TV100

«Έρωτας Μάγος», Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, στην εκπομπή «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι», με τον Στέλιο Λουκά

Ιανός

Διαδικτυακή Παρουσίαση Βιβλίου | Νόρα Πυλόρωφ | «Έρωτας Μάγος»

Ψηφιακές Κυριακές Α' Πρόγραμμα ΕΡΤ

Μια συγγραφέας στο διαδίκτυο

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Η Νόρα Πυλόρωφ μιλά στη ΔΡΤ 91,5 για το βιβλίο της “Έρωτας Μάγος”

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την εκπομπή “City Break” με την Τόνια Μεγρέμη μίλησε η συγγραφέας κα.Νόρα Πυλόρωφ. Η κα.Πυλόρωφ “συστήθηκε” στους ακροατές της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και μας μίλησε για το πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της στον κόσμο της συγγραφής – με το βιβλίο “Έρωτας Μάγος” από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα να είναι το πέμπτο “παιδί” της, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα: dr915.gr

Κριτικές

Παρουσίαση Βιβλίων στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, Άγιος Ονούφριος

Αθηνά Κωστικά: «Έρωτας Μάγος» της Νόρας Πυλόρωφ Εκδόσεις «Ελληνικά Γραμμάτα»

Literature

Λεύκη Σαραντινού: Μια οικογενειακή σάγκα, ένα σφοδρό ερωτικό ειδύλλιο

Ο έρωτας είναι ο μεγάλος κλέφτης των στιγμών μας, αυτός που μας γητεύει και μας αποπροσανατολίζει από τους στόχους μας, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται από σφοδρό πάθος. Είναι, όμως, και αυτός που θα μας χαρίσει ορισμένες από τις πιο δυνατές στιγμές της ζωής μας. Ένας μάγος πλανευτής.

Αυτό είναι το βασικό θέμα του βιβλίου της Νόρας Πυλόρωφ με τίτλο «Έρωτας μάγος»: η διαχείριση του σφοδρού ερωτικού πάθους που μας βρίσκει όταν δεν το περιμένουμε και οι επιπτώσεις του στις ζωές μας.

Περισσότερα: Literature.gr

Fractalart

Άγγελος Χαριάτης: Έρωτας στα τέσσερα σημεία της γης

Η Νόρα Πυλόρωφ επανέρχεται στο συγγραφικό προσκήνιο με το νέο της μυθιστόρημα Έρωτας Μάγος που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.

Ο έρωτας είναι το γαϊτανάκι του μύθου που γύρω του χορεύουν και πορεύονται η Παρασκευή ή Βη και ο Θέμης, οι δύο κεντρικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας. Ο έρωτας που προσπαθεί να ισορροπήσει στην εύθραυστη γυάλινη επιφάνεια της υποταγής, αγγίζοντας τον σκληρό ουρανό της κυριαρχίας μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών.

Περισσότερα: Fractalart.gr

MaxMag

Βασιλική Ευ. Παπαθανασίου: Ο “Έρωτας μάγος” που υπόσχεται να σε μαγεύει

Η Νόρα Πυλόρωφ στο «Έρωτας Μάγος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, έβαλε τη δική της σφραγίδα. Έγραψε για τον έρωτα χωρίς να καταφύγει στα γνωστά κλισέ που τον συνοδεύουν. Οι σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν, είναι και θα είναι το παν στη ζωή μας.

Η Νόρα Πυλόρωφ κεντά τη φράση, τη σκέφτεται πολλές φορές, διαγράφει και την ξεκινά απ΄την αρχή, ξανά και ξανά ώσπου να φτάσει σε αυτό που θεωρεί εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Περισσότερα: Maxmag.gr

Faretra

Δήμητρα Σμυρνή: Βιβλίο / Νόρα Πυλόρωφ «Έρωτας Μάγος» - Παίζοντας με το παρελθόν και τις σκιές του

Μετά από μια συλλογή διηγημάτων και τρία μυθιστορήματα, η Νόρα Πυλόρωφ εκδίδει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «’Ερωτας Μάγος», εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

Ο τίτλος του μυθιστορήματος παραπέμπει σε σενάριο καμωμένο να προσελκύει το γυναικείο κοινό. Η συγγραφέας του όμως – χωρίς να αποκλείεται κι αυτό το ενδεχόμενο, που είναι άλλωστε ζητούμενο για όλα τα βιβλία, αφού το γυναικείο αναγνωστικό κοινό είναι αποδεδειγμένα πολύ μεγαλύτερο από το αντρικό – προχωρεί περισσότερο, ψάχνοντας βαθύτερα τους χαρακτήρες της, που ομολογουμένως έχει την ικανότητα να τους στήνει καλά.

Περισσότερα: Faretra.info

Σχόλια

Ο Ερωτάς Μάγος Φωτογραφίζεται

Στην Τήνο, στο  Stavros Bay, από κει που ξεκίνησε ο «Ερωτας Μάγος»
Στην Τήνο, στο Stavros Bay, από κει που ξεκίνησε ο «Ερωτας Μάγος»
Στο φεστιβάλ βιβλίου
Στο φεστιβάλ βιβλίου
Παρουσίαση στον οικισμό Μηκύβερνα
Παρουσίαση στον οικισμό Μηκύβερνα
Στο φυσικό του περιβάλλον
Στο φυσικό του περιβάλλον
Υπογράφουμε και στη Γερακίνα
Υπογράφουμε και στη Γερακίνα
Πρώτη διαφήμιση στο  Real News
Πρώτη διαφήμιση στο Real News
Πάει βόλτα και στη Σίφνο
Πάει βόλτα και στη Σίφνο
Και στη Θάσο ο «Ερωτας Μάγος», ο σουρτούκης!
Και στη Θάσο ο «Ερωτας Μάγος», ο σουρτούκης!
Με τον Γιάννη και την Ευδοκία στον Πολύγυρο. Το παιδί το παίρνουμε μαζί μας, δεν το αφήνουμε μόνο στο σπίτι.
Με τον Γιάννη και την Ευδοκία στον Πολύγυρο. Το παιδί το παίρνουμε μαζί μας, δεν το αφήνουμε μόνο στο σπίτι.
Ακούμπησε να ξαποστάσει. Είχε πολλή δουλειά φέτος το καλοκαίρι
Ακούμπησε να ξαποστάσει. Είχε πολλή δουλειά φέτος το καλοκαίρι
Στην ακρογιαλιά με τον Μπουπ, τον άλλο μεγάλο έρωτα
Στην ακρογιαλιά με τον Μπουπ, τον άλλο μεγάλο έρωτα
Η Μιλένα κάνει διάλειμμα
Η Μιλένα κάνει διάλειμμα
Αχ, Ευλαμπία!
Αχ, Ευλαμπία!
Πρόσκληση στη Βίλλα Ριτζ
Πρόσκληση στη Βίλλα Ριτζ
Η αφεντιά μου
Η αφεντιά μου
Με τη δημοσιογράφο Ναυσικά Γκράτζιου και την Πρόεδρο Γυναικών Πανοράματος Ευπραξία Καρρά
Με τη δημοσιογράφο Ναυσικά Γκράτζιου και την Πρόεδρο Γυναικών Πανοράματος Ευπραξία Καρρά
Στην εκδήλωση στη Βίλλα Ριτζ
Στην εκδήλωση στη Βίλλα Ριτζ
Ανάμεσα σε Αντιδημάρχους  και Δημοτικούς συμβούλους Πανοραματος. Λίγο πιο ψηλή να΄μουνα μονάχα!
Ανάμεσα σε Αντιδημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους Πανοραματος. Λίγο πιο ψηλή να΄μουνα μονάχα!
Πρόσκληση στο Ινστιτούτο Goethe
Πρόσκληση στο Ινστιτούτο Goethe
Στο Ινστιτούτο Goethe, στα παλιά λημέρια
Στο Ινστιτούτο Goethe, στα παλιά λημέρια
Δεύτερη Διαφήμιση στη Real News
Δεύτερη Διαφήμιση στη Real News
Ο «Ερωτας Μάγος στη σκαλωσιά
Ο «Ερωτας Μάγος στη σκαλωσιά