Blog

αμυγαδαλοτουρτα

Επειδή αυτό το διάστημα όλοι χρειαζόμαστε κάτι που να μας φτειάχνει το κέφι και επειδή περιμένουμε πώς και πώς τις γιορτές για να κάτσουμε  ύστερα από καιρό με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο ίδιο τραπέζι, σας δίνω μαι συνταγή που θα απόγειώσει τις όμορφες στιγμές σας.

Η Αμυγδαλότουρτα της Νόρας

Υλικά

1 κιλό γάλα πλήρες

500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

λίγες σταγόνες πικραμυγδάλου

4 φλυτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα άσπρα ξεφλουδισμένα και θρυμματισμένα (μύτη καρφίτσας) στο μούλτι.

10 φύλλα ζελατίνα

6-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

προαιρετικά γλυκό του κουταλιού τριαιντάφυλλο

Βράζουμε το γάλα, το αφήνουμε να γίνει χλιαρό, το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε τις στυμμένες ζελατίνες και τα άλλα υλικά, ανακατεύουμε και  το βάζουμε στο ψυγείο. Το αφήνουμε καμιά ωρίτσα να πήξει ελαφρά, το ανακατεύουμε για να μην πάνε τα αμύγδαλα κάτω κια το βάζουμε σε φόρμα. Το αφήνουμε ένα οκτάωρο στο ψυγείο. Το  γαρνίρουμε όπως θέλουμε, πχ με κομματάκια φρουί γκλασέ.

Ταιριάζει πολύ με γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο.

Αν βάλουμε την αμυγδαλότουρτα σε φόρμα με άνοιγμα στη μέση μπορούμε να τοποθετήσουμε στην τρύπα ένα μπολάκι με το κόκκινο γλυκό τραιντάφυλλο Είναι πολύ ωραίο και χρωματικά.

Εύχομαι να το απολαύστε.

Καλές γιορτές!

 

 

 

Σχόλιο(2)

    • Πηνελόπη Βουγιουκλή

    • 2 έτη πριν

    Μα τι απλό και εντυπωσιακό γλυκό! Εμφανισιακά, μου θύμισε ένα γλυκόπου έφτιαχναν οι Ρωσίδες φίλες μου για το Πάσχα στην Αγγλία. Θα το δοκιμάσω! Καλές γιορτές!

    • ΤΡΙΑΔΑ ΓΚΑΝΟΥΔΗ

    • 2 έτη πριν

    Φαίνεται τέλειο !!!!!! Θα προσπαθήσω να το φτιάξω !!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.