Blog

Αρνί δεν τρώω, ούτε κατσίκι. Δεν τρώω κοκορέτσι και δεν τρώω γαρδούμπα. Και φυσικά ούτε μαγειρίτσα. Ο Θεός με βοήθησε και παντρεύτηκα έναν άντρα που έχει τα ίδια γούστα μ’εμένα. Αν τύχει να μας καλέσουνε κάπου το Πάσχα, ευελπιστώ να είναι προκομμένη η οικοδέσποινα και να έχει στο τραπέζι της κάτι παραπάνω από τα πασχαλινά καθιερωμένα. Αν δεν έχει, που τυχαίνει, κάνουμε ότι τσιμπολογάμε και φεύγοντας χτυπάμε κατ’εξαίρεση ένα “βρώμικο” λόγω ημέρας για να μείνουμε στην κρεατινή παράδοση.

Εχω λοιπόν επινοήσει μαι μαγειρίτσα που είναι νόστιμη και εύκολη.

Τσιγαρίζετε μπόλικο κρεμμυδάκι φρέσκο στην κατσαρόλα, ρίχνετε ψιλοκομμένα φύλλα μαρούλας και αφού λαδώσουν καλά, ρίχνετε ψιλοκομμένα λευκά μανιτάρια, ενδεχομένως και μερικά “σιτάκε”. Οταν τσιγαριστούν χωρίς να καούν – προσοχή -, ρίχνετε ζεστό ζωμό από κρέας ή κοτόπουλο ή ζεστό νερό με ένα κύβο βοδινό, όσο χρειάζονται να σκεπαστούν   τα υλικά στην κατσαρόλα και να υπάρχει ένα με δύο δάχτυλα υγρό παραπάνω.  ΄Οταν αρχίζει να βράζει, ρίχνετε μπαλακια από κιμά, μικρά γιουουβρλάκια  δηλαδή, χωρίς ρύζι, φτειαγμένα με κρεμμύδι, λίγο σκόρδο, αυγό και γαλέτα για να είναι σφιχτά και να μην διαλυθούν στον βρασμό. Και φυσικά μπόλικο άνηθο.  Οταν βράσουν τα περιχύνετε με αυγολέμονο. Να γλύφεις τα δάχτυλά σου!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.