Σειρά Μικρός Ιανος, Εκδόσεις Ιανος, 2004

Καθρέφτες θαμποί, Τέσσερις ιστορίες και μια αληθινή

Στους πέντε «θαμπούς καθρέφτες» αντικατοπτρίζονται ζωές ανθρώπων που ζουν σιωπηλά ή κραυγάζουν την αγωνία τους, μήπως τους ακούσει κάποιος. Ερμαια της Μεγάλης Ιστορίας ή των παθών τους σπαράζονται από τη μοναξιά τους και προσπαθούν να βρουν την καρδιά τους που την «έχασαν» κάπου στην πορεία της  ζωής τους. Στη γωνιά παραμονεύει το Κακό που αναποδογυρίζει ό,τι μέχρι εκείνη τη στιγμή θεωρούσαν δεδομένο. Γιατί το παρελθόν διεισδύει από αόρατες ρωγμές,  ρέουν υπόγεια ρεύματα σκοτεινά, εικόνες από το παρελθόν στοιχειώνουν, η βία υπονομεύει κάθε έκκληση για αγάπη και για επαφή. 

Ζητούν λοιπόν απαντήσεις που δεν τους δίνονται, «…τυφλό το γυαλί, μουγκό, ούτε χαραμάδα ανοιχτή, ούτε βοήθεια, τίποτε». Θα μπορέσουν οι ήρωες να αντιταχθούν και να επιβιώσουν; Με τι κόστος; Και πόσο μεγάλες θα είναι οι απώλειες;

Ηχητικά & Βίντεο

Ιανός

«Kαθρέφτες θαμποί. Τέσσερις ιστορίες και μια αληθινή» Εκδ.Ιανός, παρουσίαση

Κριτικές

Καθρέφτες θαμποί. Τέσσερις ιστορίες και μια αληθινή. Εκδ. Ιανός Σειρά Μικρός Ιανός 2004

Οι ήρωές μου είναι πρόσωπα που συντρίβονται από τη βία που τους επιβάλλεται, από την κάθε μορφής εξουσία που τους δυναστεύει. Είναι σκληρά δοκιμαζόμενα πρόσωπα που αποζήτούν μια στάλα τρυφερότητα. Ερμαια των πάθών τους ή των ιστορικών συνθηκών παλεύουν να ξεφύγουν απ’τα αδιεξοδα τους, η μοίρα τους όμως είναι αμετάκλητη. Παρ’όλα αυτά, μπορεί να είναι τσακισμένοι και ναυαγισμένοι σε προσωπικά αδιέξοδα, όμως είναι γενναίοι κι έντιμοι και αντιμετωπίζουν την μοίρα τους με το κεφάλι ψηλά.